Nieuwsbrief

Dit is de Nieuwsbrief van de Protestantse Gemeente te Abcoude van vrijdag 27 januari 2023

In deze nieuwsbrief:

Dienst zondag 29 januari 
Herhaalde oproep: vrijwilligers gezocht voor ondersteuning vluchtelingen
Omzien donderdag 2 februari
Voor de agenda
Uw kaart waard

Dienst zondag 29 januari 10.00 uur Dorpskerk en online


Voorganger deze zondag is mw. Ds. Greetje Arnoldus- Veenstra. Op het orgel worden we begeleid door Frits Heil. Speciale muzikale medewerking wordt verleend door Leo Arnoldus, echtgenoot van de dominee, op cornet. Over het thema van deze dienst ds. Arnoldus het volgende:

Volgens het preekrooster staat voor deze zondag de tekst uit Mattheus 5 vers 4 centraal in onze gedachten en gebeden: “Gelukkig de treurenden, want zij zullen vertroost worden”. Daarbij gaan onze gedachten onwillekeurig uit naar de verschrikkingen van de Holocaust, maar ook vandaag naar de onmenselijkheden van de oorlog in Oekraïne en andere plaatsen in de wereld. Maar ook dichter bij huis hebben wij dagelijks te maken met omstandigheden die het leven haast ondraaglijk kunnen maken zoals het plotseling overlijden van een kind. Toen wij bij de ouders op bezoek gingen waarvan de zoon de dag daarvoor door een auto-ongeluk om het leven was gekomen deed zijn vader de voordeur open met de woorden: “Ja verschrikkelijk hè, maar wij zijn niet bedroefd als zij die geen hoop hebben” de tekst uit 1 Thessalonicenzen 4: 13. Deze dienst gaat dus niet over herdenken maar over de Hoop die wordt gevonden in de opwekking van Jezus, zoon van God.De schriftlezingen zijn uit Psalm 137:1-7 , Psalm 34:18-19 , Jesaja 40:1, 25-31 en Mattheüs 5:4. De volledige liturgie voor deze dienst vindt u hier.

De eerste collecte is bestemd voor Stap Verder, en de tweede collecte is bestemd voor Jong Protestant.

De eerste bos bloemen gaan deze week naar dhr. en mevr. Rehbach- De Kluiver; zij zijn vandaag 64 jaar getrouwd. Van harte gefeliciteerd! De tweede bos gaat naar mevr. Nel Douma; zij wordt morgen 90 jaar. De derde bos gaat naar dhr. Andries Noback; hij wordt komende zondag 75 jaar. Beide jarigen van harte gefeliciteerd!

Herhaalde oproep: Vrijwilligers gezocht voor ondersteuning vluchtelingen

De coördinatoren voor vluchtelingen in De Ronde Venen zijn naarstig op zoek naar vrijwilligers. In dit serieuze en vertrouwelijke werk word je goed ingewerkt en word je een soort buddy/coach van een gezin. Heb je interesse of weet je iemand, meld dat dan bij Frits Kutschenreuter (fkutschenreuter@hotmail.com/tel. 06-18865764).

Omzien donderdag 2 februari ’t Hoogt 10.00 uur


Bram Valenkamp en Wendy Cornelissen ontvangen u weer met een kop koffie voor een fijne ontmoeting in ’t Hoogt. Ook wordt er gezamenlijk gezongen. Van harte welkom, ook als u niet eerder bent geweest.

Voor de agenda


* Zondag 12 maart Elvis-Kerkdienst 10.00 uur Dorpskerk met Ds Fred Omvlee.

Uw kaart waard


Mevr. Geer Ouwehand herstelt thuis na een ziekenhuisperiode. Haar adres voor uw kaart:

Mevr.G. Ouwehand
Torenlaan 9
1391 VM Abcoude

.
De Binding is voor iedereen digitaal te lezen op onze actuele website.
Binding nummer 6 2022 is verschenen. De volgende Binding is nr 1- 2023 en verschijnt 10 februari. U kunt kopij aanleveren tot 30 januari 12.00 uur bij het redactieadres.
De ni
euwsbrief van de Protestantse Gemeente (Dorpskerk) te Abcoude wordt gemaakt door een team van enkele leden van de Protestantse Gemeente Abcoude bestaande uit Claartje van Andel, Demi Cornelissen, Josien Dijkstra, Frits Kutschenreuter en Imre Westerik. Ook jij/u bent van harte welkom dit team te komen versterken! Nieuws ontvangen wij graag op één van onze e-mailadressen.
De volgende nieuwsbrief – onverwachte omstandigheden daargelaten – zal verschijnen op vrijdag 3 februari a.s.
U ontvangt deze mail omdat u zich heeft ingeschreven voor de nieuwsbrief van de Dorpskerk Abcoude. Inschrijven kan nog steeds heel gemakkelijk via het knopje NIEUWSBRIEF op onze website
Wilt u deze nieuwsbrief liever niet meer ontvangen: uitschrijven


This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*

*|REWARDS|*
Nieuwsbrief

Let op: u ontvangt een email om uw inschrijving te bevestigen. Deze mail kan in uw spambox, junkmail of ongewenste items terecht komen. Controleer dit wanneer u de bevestigingsmail niet ontvangt!

Extra Edities