Jeugdwerk

Het licht blijft branden!

In Abcoude zijn we er van overtuigd dat het licht in de kerk blijft branden. En daar hebben jong en oud een aandeel in.

Activiteiten

Natuurlijk staat het jeugdwerk in het huidige beleidsplan.
Er worden activiteiten voor 0-12 jarigen georganiseerd tijdens de kerkdienst, zoals een crèche voor de allerjongsten. Er zijn kindernevendiensten voor kinderen van de basisschoolleeftijd.
En stap je over naar de middelbare school, dan stap je misschien ook over naar nieuwe activiteiten in de kerk. Soms zijn er gezinsdiensten in de kerk voor alle leeftijden, soms zijn er jeugddiensten, die mede door de oudere jeugd bedacht en vorm gegeven zijn. In overleg kan er heel veel. De ervaring is dat jong en oud daar erg van genieten.
Voor 12-20 jarigen is er catechese. Er zijn zoveel vragen! Overwin je verlegenheid, neem iemand mee, kom erbij en denk, vraag en doe mee. Leuk als je komt! Het mooie is: ‘de kerk’, dat ben jij voor een stukje zelf.

Binnen en buiten

Er bestaat al vele decennia een goede band en fijn contact met de basisschool CNS aan de Blomswaard.
Activiteiten richten zich op jongeren van zowel binnen als buiten de kerk. Je kunt hier een missionaire houding in herkennen: de kerk is er niet voor zichzelf, maar is gezonden in de wereld met de boodschap om iets goeds te doen.

Dat betekent meteen dat wij geen gesloten of besloten gemeenschap willen zijn, maar een kerk die uitnodigend is. Een kerk dus die naar buiten is gericht, een echte Dorpskerk.
Blijf op de hoogte via onze wekelijkse nieuwsbrief, ook van de activiteiten voor en door de jeugd.
Kliederkerk? Samenwerking met andere jeugd en in diensten? Er kan veel…

Contact

Wilt u of wil jij met iemand contact over het jeugdwerk? Zijn er specifieke vragen? Kent u of ken jij niemand om even mee te mailen, bellen of appen?
Mail dan de jeugdouderling hier.