Activiteiten

Omzien

Een speciale vorm van het pastoraat in onze gemeente was Omzien. Eens in de veertien dagen op donderdagmorgen van 10.00 uur -12.00 uur kwam een groep van met name ouderen bijeen in ’t Hoogt. Elkaar ontmoeten en gezellig samenzijn stond voorop. Activiteiten daarbij spelen een rol, zoals foto’s of films van Abcoude bekijken, kleine lezingen of voordrachten of een eigen Kerstviering. Omzien in deze vorm is voorlopig voor het laatst gehouden in december 2023.

Zin en Soep

Weer een ontmoetingsmoment met een overdenking (Zin) en een eenvoudige maaltijd (Soep). De soep kan ook een stamppot zijn, of pannenkoeken. In het verleden stond de Indonesische rijsttafel en Zuid-Afrikaanse bobotie ook al eens op het menu.
Ook bij deze activiteit is het elkaar ontmoeten het belangrijkste. Andere activiteiten zoals de gespreksavonden met uiteenlopende religieuze of filosofische thema’s onder de verzamelnaam ‘Uit de Tijd’ vallen ook onder die noemer.

Film Zien

Met een gezellige groep mensen verandert ’t Hoogt elke 4-6 weken in een filmzaal voor het kijken van een mooie en inspirerende film. Na afloop bespreken we de film met een hapje en een drankje. 
Opgeven hoeft niet, langskomen mag altijd! De gevraagde bijdrage is vrijwillig.