Onze dominee

Gezocht

Pionierspredikant(e) - 30 uur

Protestantse gemeente Dorpskerk Abcoude is op zoek naar een enthousiaste, verbindende, ondernemende, pionierende predikant(e). Wij zoeken iemand die de komende jaren samen met ons wil bouwen aan een nieuwe vorm van kerk-zijn. Wij verliezen daarbij niet onze waardevolle onderdelen van nu uit het oog. 

Wie zijn wij?
In de kern van het dorp Abcoude staat onze Dorpskerk. We zijn een christelijke gemeente waarin wij de opdracht van Jezus volgen. Iedereen is welkom, ongeacht iemands achtergrond, geaardheid of levensverhaal. Wij vormen een gemeenschap waarin mensen naar elkaar omzien. We zijn een actieve gemeenschap met veel vrijwilligers en organiseren diverse activiteiten. Toch zien wij dat de betrokkenheid afneemt. Tegelijkertijd merken wij dat mensen op zoek naar spiritualiteit het bij ons niet altijd vinden. We kijken als gemeente naar een nieuwe toekomst en willen daarin samenwerken met het dorp en omliggende gemeenten.  

Wie zoeken wij?
We zijn op zoek naar meer dan een predikant(e), een pionier. Iemand die met ons op zoek gaat naar een duurzame nieuwe vorm van kerk-zijn. We zoeken een predikant(e) die:

 • ons, als pionier, daarin leidt en begeleidt. Iemand die ondernemend en onderzoekend is. Een predikant(e) die openstaat voor initiatieven maar zeker zelf ook projecten bedenkt en opzet om onze vernieuwende koers te realiseren. Verbinding tussen onze kerkgemeenschap en omgeving is belangrijk.   
 • de uitdagingen die christen-zijn in deze tijd kent en onze gemeenteleden, van jong tot oud, weet te inspireren en te enthousiasmeren.
 • op een creatieve manier de Bijbelse boodschap zowel binnen als buiten de kerk kan delen.
 • pastoraat een warm hart toedraagt.
  Proactief en initiatiefrijk invulling geven aan het pastoraat binnen de gemeente vinden wij belangrijk.
 • zich richt op de toekomst.
  Jeugd, gezin en jongvolwassenen bereiken en betrekken is cruciaal.
 • graag samenwerkt met onze vrijwilligers en onze gemeente verbindt. Wanneer je voorgaat in diensten zoek je balans tussen nieuwe media en traditionele vieringen.

Wat bieden wij?

 • Veel ruimte voor creativiteit, vernieuwing en pionierswerk.
 • Samenwerken met vrijwilligers van jong tot oud.
 • Werken in een prachtige kerk en het daarbij behorende kerkelijk centrum in een groene omgeving aan de rand van Amsterdam.
 • Er is eventueel een pastorie beschikbaar.
 • Een aanstelling voor 5 jaar.

Vragen?
Deze beantwoorden wij graag! U kunt contact opnemen met de Beroepingscommissie via pionierabcoude@gmail.com.

Solliciteren?
Wij zien uw sollicitatie (motivatiebrief + cv) graag in één PDF tegemoet voor 1 april 2023 via pionierabcoude@gmail.com.
Uw sollicitatie zal met interesse en zorgvuldigheid worden behandeld.

Meer weten?
Lees hier het besluit van de Kerkenraad van 22 november 2022 over de toekomst van de gemeente, inclusief het profiel van de Protestantse Gemeente Abcoude en het profiel van de predikant (m/v) die we zoeken.

En lees hier de laatste editie van ons kerkblad, Binding.

Ds. Pieter van Winden

Onze interim-predikant

Op dit moment is er een interim-predikant in functie, Ds Pieter van Winden uit Soest.

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen voor mensen van de Dorpskerk Abcoude?
Voor vragen aan de kerkenraad via de scriba kunt u hier klikken.
U kunt onze interim-predikant hier mailen.